China Circle

China Circle richt zich op ontwikkelingen in China in de 21e eeuw, met speciale aandacht voor strategische vraagstukken rondom de opkomst van China, interculturele communicatie, storytelling en media. China Circle levert (1) keynote presentaties; (2) training en workshops; (3) strategisch advies en (4) project management aan mensen en organisaties die zich zowel op China als Europa richten.

Het Team

  • Ardi Bouwers geeft lezingen, colleges en master classes over China in de 21ste eeuw (cultuur, identiteit en samenleving) en over interculturele communicatie en storytelling.
  • Tao Yue licht met liefde interculturele business cases en leiderschapsstijlen toe.
  • Kathleen Ferrier combineert haar unieke ervaring als parlementslid met kennis over Hong Kong, waar zij 5 jaar woonde, en China.
  • Bei Wang spreekt bevlogen over marketing, branding en sociale media in China.

Klik hier voor meer info over Ardi, Tao, Kathleen en Bei.

 

1. Keynotes

China Circle organiseert prikkelende keynotes, sprankelende debatten en informele meetups over China en Nederland. Daarbij maken we overvloedig gebruik van aansprekend beeldmateriaal en zorgen we altijd voor interactie – ook als er 200 mensen in de zaal zitten – want wij zijn ervan overtuigd dat discussie zich uitstekend leent voor effectieve kennisoverdracht. Onze houding is open en nieuwsgierig en niet cynisch.

 

2. Top training en workshops

China Circle biedt unieke workshops en trainingen over strategie en communicatie, voor groepen van 6 tot 16 mensen, en 1-op-1 coaching. Dat kan in onze prachtige workshopruimte – met beschutte groene tuin – in het centrum van Den Haag of op een locatie van uw keuze.

In onze workshops maakt u kennis met een aantal belangrijke verschillen tussen China en Nederland, leert u de voor- en nadelen van uw eigen stijl kennen, doen we verrassende oefeningen op basis van gevestigde theorieën. Daarnaast vormen de Intercultural Readiness Check en de Diversity Icebreaker uitstekende hulpmiddelen om inzicht te krijgen in uw persoonlijke voorkeuren op het gebied van communicatie, leiderschapsstijl en samenwerking. Wij zijn voor beide methoden gecertificeerd.

Wij richten ons op thema’s als storytelling in de internationale arena, effectief intercultureel leiderschap, onderhandelen, overtuigen en het opbouwen van vertrouwen. De workshops en trainingen zijn geschikt voor Nederlanders, Chinezen en divers samengestelde groepen. Uiteraard kunnen we iedere workshop aanpassen aan uw specifieke behoefte.

 

 

3. Strategisch advies

China Circle adviseert bedrijven en (overheids)organisaties over de gevolgen van de opkomst van China, met speciale focus op de invloed van politieke ontwikkelingen op communicatie en beeldvorming.  Ons hart gaat sneller kloppen als u ons toestaat uw bestaande communicatieproducten tegen het licht te houden, bijvoorbeeld uw presentaties of bedrijfsvideo’s. Wij kijken daarnaar door een Nederlandse én Chinese bril en geven advies-op-maat met het oog uw specifieke doelgroep.

Wij kunnen 1-op-1 sessies houden voor het fijnslijpen van uw presentatie en groeps-workshops organiseren, om met een team een nieuwe, effectieve, interculturele taal te ontwikkelen voor uw organisatie.
We kunnen ook onderzoek doen naar nieuwe trends in China op het gebied van communicatie, storytelling en (sociale) media.

 

4. Project management

Creatief, enthousiasmerend en met veel kennis van zaken, dat is het type project management dat China Circle biedt, met specialisatie in communicatie, media en diversiteit. We initiëren graag nieuwe projecten, maar we gaan ook met fris enthousiasme aan de slag met bestaande projecten. Wij voorzien u bovendien graag van een helder ‘verhaal’ over de uitkomsten van het project.

Interculturele verschillen kunnen de complexiteit van een project sterk vergroten. Onze focus op interculturele communicatie en het ontwikkelen van interculturele vaardigheden binnen een team, maakt het veel makkelijker om die verschillen te overbruggen.

Neem voor meer informatie en offertes op maat contact op met:
ardi@chinacircle.nl of bel +316 23234404
.

 

China Circle in de media

    • Nieuwsuur nodigde China Circle’s Ardi Bouwers uit voor een gesprek over het coronavirus en het veranderende narratief van de Chinese staatsmedia. Bekijk het fragment hier.
  • BNR Nieuws Radio besteedde vijf maal een vol uur aan de opkomst van China in de Big Five-serie, gepresenteerd door Roelof Hemmen. Ardi werd geinterviewd over haar ervaring als lector Journalistiek in Guangzhou, het bezoek van Xi Jinping aan haar universiteit, media, censuur en cultuurverschillen. Ook het sociaal kredietsysteem kwam aan bod. Een voorrecht om zo de diepte in te kunnen in deze serie. Luister hier naar de uitzending.
  • BNNVara’s Na het Nieuws nodigde Ardi voor een gesprek over Chinees nieuwjaar en over de opkomst van China met presentator Renze Klamer. Bekijk het half-uur-durende programma door hier te klikken.