Training

China Circle biedt unieke workshops en trainingen over cultuur en communicatie, voor groepen van 6 tot 16 mensen, en 1-op-1 coaching. Dat kan in onze prachtige workshopruimte – met beschutte groene tuin – in het centrum van Den Haag of op een locatie van uw keuze. In haar boek Cirkels en rechte lijnen geeft Ardi Bouwers aanstekelijke voorbeelden van hoe anders ‘normaal’ kan zijn voor mensen met een andere culturele achtergrond. De communicatiestijlen van Chinezen en Nederlanders verschillen enorm: van cirkelend tot recht-toe-recht-aan. Communiceren met Chinezen is vooral leuk, maar vereist soms een ander aanpak.

De workshops en trainingen kunnen voor uw bedrijf op maat gesneden worden en zijn geschikt voor Nederlanders, Chinezen en divers samengestelde teams en groepen.
Neem voor meer informatie contact op met: ardi@chinacircle.nl of bel 06-2323 4404.

Om effectief te leren communiceren met mensen uit een andere cultuur is het van groot belang om eerst in de spiegel te kijken en uw eigen stijl te kennen. In onze workshops doen we verrassende oefeningen op basis van gevestigde theorieën. Daarnaast vormen de Intercultural Readiness Check en de Diversity Icebreaker uitstekende hulpmiddelen om inzicht te krijgen in uw persoonlijke voorkeuren op het gebied van communicatie en samenwerking. Wij zijn voor beide gecertificeerd.

Workshop: Cirkels en rechte lijnen:
Hoe Chinezen en Nederlanders effectiever kunnen communiceren
.

De communicatiestijlen van Chinezen en Nederlanders verschillen enorm: van cirkelend tot recht-toe-recht-aan. Communiceren met Chinezen is vooral leuk, maar vereist soms een andere aanpak.In het boek Cirkels en rechte lijnen (2016) van Ardi Bouwers vindt u aansprekende voorbeelden van communicatieverschillen tussen Chinezen en Nederlanders en veel informatie over de Chinese cultuur. Deelnemers ontvangen het boek gratis (winkelwaarde € 24). Tijdens workshop kijken wij met Nederlandse én Chinese ogen naar uw boodschap en uw product, zodat u effectief met uw Chinese counterpart communiceert.

De workshops worden verzorgd door Ardi Bouwers, sinologe, universitair docent over China in de 21ste eeuw en cross-culturele communicatie en eigenaar van China Circle, en Bei Wang, zeer ervaren op het gebied van communicatie, branding en Chinese sociale media.

Workshop: Waarom passen zij zich niet aan?
Over percepties, intenties en wat ‘normaal’ is
.

‘Wij’ denken dat wij ons altijd maar aan moeten passen, terwijl ‘zij’ gewoon zichzelf kunnen blijven. Deze workshop geeft inzicht in eerste indrukken, werkelijke feiten en verborgen intenties. We doen oefeningen die inzicht geven in onze eigenaardigheden (maar ‘wij’ zijn niet de norm), onze specifieke communicatiestijl en manier van werken, onder andere door middel van de Diversity Icebreaker. Naast uw persoonlijke stijl kijken we ook naar de invloed die uw culturele achtergrond, bewust of onbewust, heeft op uw communicatie- en managementstijl.

Tijdsduur en prijs van deze op maat van uw bedrijf te snijden workshops stellen wij graag in nader overleg vast.
Uiteraard is het mogelijk om workshops in de Engelse taal te verzorgen.
Neem voor meer informatie contact op met: ardi@chinacircle.nl of bel 06-2323 4404.

Ervaring

  • Workshops effectieve interculturele communicatie, met co-trainer Tao Yue, voor alumniverenigingen van de universiteiten van Amsterdam en Leiden.
  • Workshops cross-cultureel communiceren voor Chinese managers van toonaangevende bedrijven in Guangdong (China).
  • Workshops cross-culturele communicatie voor studenten van TU Delft, Universiteit van Amsterdam en diverse Chinese universiteiten. Voorbereiding op stages in het buitenland en werken in interculturele teams.
  • Workshop cross-culturele communicatie voor docenten Chinees op Nederlandse middelbare scholen
  • Training van broadcast managers uit Azië, Afrika en de Arabische wereld (RNTC). Over cross-culturele en multimediale newsrooms, met aandacht voor creatieve processen en snelle technologische veranderingen.
  • Coaching van eindredacteuren afkomstig uit Azië, Afrika en de Arabische wereld. Botsing van de Nederlandse confronterende managementstijl met de aanpak elders. Leren overtuigen, leidinggeven en autoriteit verwerven in een interculturele organisatie.