Training

Communicatiestijl en cultuur zijn nauw met elkaar verbonden. Om effectief te leren communiceren met mensen uit een andere cultuur is het van groot belang om eerst in de spiegel te kijken en uw eigen stijl te kennen. In onze workshops doen we verschillende oefeningen op basis van gevestigde wetenschappelijke theorieën. Daarnaast vormt de Diversity Icebreaker een uitstekend hulpmiddel om inzicht te krijgen in uw persoonlijke voorkeuren op het gebied van communicatie en samenwerking.

Workshop: Cirkels en rechte lijnen:
effectief communiceren met Chinezen
.

De communicatiestijlen van Chinezen en Nederlanders verschillen enorm: van cirkelend tot recht-toe-recht-aan. Communiceren met Chinezen is vooral leuk, maar vereist soms een andere aanpak.In het boek Cirkels en rechte lijnen (2016) van Ardi Bouwers vindt u aansprekende voorbeelden van communicatieverschillen tussen Chinezen en Nederlanders en veel informatie over de Chinese cultuur. Deelnemers ontvangen het boek gratis (winkelwaarde € 24). Tijdens workshop kijken wij met Nederlandse én Chinese ogen naar uw boodschap en uw product, zodat u effectief met uw Chinese counterpart communiceert.

De workshops worden verzorgd door Ardi Bouwers, sinologe, universitair docent over China in de 21ste eeuw en cross-culturele communicatie en eigenaar van China Circle, en Bei Wang, zeer ervaren op het gebied van communicatie, branding en Chinese sociale media.

Workshop: Waarom passen zij zich niet aan?
over percepties en intenties
.

‘Wij’ denken dat wij ons altijd maar aan moeten passen, terwijl ‘zij’ gewoon zichzelf kunnen blijven. Deze workshop geeft inzicht in eerste indrukken, werkelijke feiten en verborgen intenties. We doen oefeningen die inzicht geven in onze eigenaardigheden (maar ‘wij’ zijn niet de norm), onze specifieke communicatiestijl en manier van werken, onder andere door middel van de Diversity Icebreaker. Naast uw persoonlijke stijl kijken we ook naar de invloed die uw culturele achtergrond, bewust of onbewust, heeft op uw communicatie- en managementstijl.

Tijdsduur en prijs van deze op maat van uw bedrijf te snijden workshops stellen wij graag in nader overleg vast.
Uiteraard is het mogelijk om workshops in de Engelse taal te verzorgen.
Neem voor meer informatie contact op met: ardi@chinacircle.nl.

Ervaring

  • Workshop cross-cultureel communiceren voor Chinese managers van toonaangevende bedrijven in Guangdong (China).
  • Workshops cross-culturele communicatie voor studenten van TU Delft, Universiteit van Amsterdam en diverse Chinese universiteiten. Voorbereiding op stages in het buitenland en werken in interculturele teams.
  • Workshop cross-culturele communicatie voor docenten Chinees op Nederlandse middelbare scholen
  • Training van broadcast managers uit Azië, Afrika en de Arabische wereld (RNTC). Over cross-culturele en multimediale newsrooms, met aandacht voor creatieve processen en snelle technologische veranderingen.
  • Coaching van eindredacteuren afkomstig uit Azië, Afrika en de Arabische wereld. Botsing van de Nederlandse confronterende managementstijl met de aanpak elders. Leren overtuigen, leidinggeven en autoriteit verwerven in een interculturele organisatie.